Professioneel psychologisch onderzoek en behandeling bij u thuis

 

Mijn naam is Cootje Donkersloot en ik werk al jaren met veel enthousiasme met kinderen en jongeren.

Na mijn opleiding HBO Pedagogiek ben ik werkzaam geweest als sociotherapeut in de kinder-en jeugdpsychiatrie. Hier merkte ik dat ik graag meer wilde meedenken over de aanpak en preventie van moeilijkheden. Om die reden ben ik weer de studiebanken ingegaan om de studie Psychologie te gaan volgen. De keuze voor de master Onderwijs en Ontwikkelingspsychologie was snel gemaakt. Vanaf mijn afstuderen ben ik sinds een aantal jaren werkzaam als kinderpsycholoog bij het Sophia kinderziekenhuis. Daar zie ik allerlei kinderen en jongeren die ik door middel van onderzoeken en behandeling verder probeer te helpen. Hierbij vind ik het erg belangrijk om oog te hebben voor de sterke en zwakke kanten van kinderen, om hun mogelijkheden te kunnen vergroten. Met mijn postdoctorale opleiding tot schoolpsycholoog heb ik me vervolgens steeds meer ontwikkeld op het gebied van de psychologie binnen het scholenveld. Tevens heb ik hiermee de registratie van Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP behaald, waardoor ik onder andere bevoegd ben om diagnostisch onderzoek uit te voeren, dyslexieverklaringen af te geven en behandelingen aan te bieden. Daarade GZ-opleiding richting Kinder- en Jeugd afgerond, waarmee ik ingeschreven ben in het BIG register (BIG registratienummer: 59919565625 ).

Binnen mijn werk als kinderpsycholoog heb ik tevens een coördinerende rol in het onderwijs. Vanuit deze rol ben ik het belang van een goede aanpak op school en het juiste niveau van onderwijs voor kinderen steeds meer gaan inzien. De invloed hiervan op het welzijn van kinderen is enorm. Graag wil ik daar met schoolpsycholoog aan huis een bijdrage aan leveren!

Tenslotte ben ik als gastdocent verbonden aan de opleiding Psychologie van de Erasmus Universiteit en begeleid ik als gastdocent lessen van de GZ-opleiding Rotterdam. Het begeleiden van vakgenoten en het wederzijds van elkaar leren is iets wat ik met veel plezier doe.

Om ouders en kinderen na een onderzoekstraject naar leermoeilijkheden verder te kunnen helpen heeft schoolpsycholoog aan huis tevens contacten met een bekwame remedial teacher. Voor meer informatie klik hier.