Professioneel psychologisch onderzoek bij u thuis.

 

foto meisje intelligentieonderzoek aan huisWerkwijze onderzoek

Schoolpsycholoogaanhuis komt bij u thuis. Zo is uw kind in een vertrouwde, veilige omgeving terwijl het onderzoek gedaan wordt. Het is hierbij van belang dat er een plek is waar het kind en de onderzoeker samen rustig kunnen werken, zodat uw kind zich goed kan concentreren en optimaal presteren.

Bij de onderzoeken die worden gedaan zal gebruik gemaakt worden van betrouwbare tests. Zo wordt voor het intelligentieonderzoek gebruik gemaakt van de WISC-III; een gerenommeerde test die wereldwijd wordt gebruikt.

Het is mogelijk om school te betrekken bij deze onderzoeken. Zo kan er een gesprek met de leerkracht en/of een observatie in de klas plaatsvinden. Ook kunt u ervoor kiezen dat schoolpsycholoogaanhuis na het onderzoekstraject een adviesgesprek met school voert, waarin handelingsgerichte adviezen worden gegeven over de begeleiding van uw kind op school.

Het traject

Indien u interesse heeft in een psychologisch onderzoek of een behandelvraag heeft, kunt u het contactformulier invullen. Vervolgens krijgt u een telefonisch kosteloos intakegesprek. Tijdens dit gesprek zullen wij proberen uw hulpvraag helder te krijgen en u een passend aanbod doen.

Vervolgens wordt er een afspraak met u gemaakt voor een onderzoek bij u thuis.

Wanneer het onderzoek is afgenomen en de mogelijke observatie op school is gedaan, volgt een adviesgesprek waarbij u het onderzoeksverslag ontvangt. Indien gewenst kan hierna eveneens een tweede adviesgesprek met school worden ingepland.